تاتلی شانه ترکیه

به گزارش فرافایل، در این مطلب دستورالعمل تهیه نوعی شیرینی ترکیه ای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش داده ایم.

تاتلی شانه ترکیه

به گزارش ، امروز میخوام یه شیرینی ترکیه ای جذاب و خوشمزه دیگه رو بهتون معرفی کنم. شاید اسم tarak tatlisi یا شیرینی تاتلی شانه رو شنیده باشید. تاتلی شانه هم مثل باقلوا و رز شربتی از شیرینی هایی هست که شربت داره و در نتیجه طبعش گرمه.

ویژگی اصلیش هم اینه که با استفاده از شانه بهش شکل میدن؛ و روی اون شیار هایی ایجاد میکنن. پس برای تهیه تاتلی ترکیه احتیاج به یک شانه تمیز دارید. ما اینجا تاتلی شانه گردویی رو آموزش میدیم، ولی شما میتونید اون رو با مغز پسته، بادام و یا مغز های دیگه هم تهیه کنید.

شیرینی امروز ما با اصل و نسبه و ریشه ش به قسطمونی یکی از شهر های تاریخی ترکیه برمیگرده. تهیه ش هم زیاد سخت نیست. فقط خمیرش احتیاج به کمی ورز دادن داره تا نرم و یکدست بشه و به دست نچسبه. البته باید بگم که شکل دادن به شیرینی ها کمی حوصله میخواد. باید تاتلی شانه رو با دقت شکل بدید تا ظاهر قشنگی پیدا کنه. خب دیگه وقتشه که بریم سراغ مراحل تهیه. امیدوارم این شیرینی زیبا و خوشمزه رو تهیه کنید و از خوردنش در کنار عزیزانتون لذت ببرید.

آرد شیرینی پزی 450 گرم

کره 150 گرم

پودر نارگیل 10 گرم

آرد سمولینا 20 گرم

ماست ساده 100 گرم

پودر قند 35 گرم

تخم مرغ عظیم 1 عدد

سفیده تخم مرغ 1 عدد

بیکینگ پودر 15 گرم

پودر وانیل 1 قاشق چایخوری

نمک 1 پنس

مغز گردوی خرد شده 4 قاشق غذاخوری (فیلینگ)

زرده تخم مرغ 1 عدد (رومال)

بادام و پودر پسته برای تزیین

آب 600 گرم

شکر 450 گرم

لیمو ترش 2 ورقه

آب و شکر را در قابلمه یا شیرجوش بریزید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. شعله را کم کنید. 20-25 دقیقه صبر کنید تا شربت آماده گردد. شربت تاتلی شانه نباید زیاد غلیظ گردد. در آخر اسلایس های لیمو را اضافه کنید و بگذارید تا زمان خنک شدن در شربت باقی بمانند.

کره نرم شده (در دمای اتاق)، ماست، پودر نارگیل، آرد سمولینا، وانیل، تخم مرغ و سفیده اضافه را در کاسه عظیمی بریزید و با هم مخلوط نمایید.

آرد الک شده را به تدریج اضافه کنید و به یاری لیسک سیلیکونی هم بزنید. در اواسط کار بیکینگ پودر و نمک را هم اضافه کنید. هر بار که آرد میریزید خوب مواد را زیر و رو کنید تا به خورد هم بروند. ممکن است تا 10 گرم آرد بیشتری لازم گردد. وقتی خمیر خوبی شکل گرفت دیگر احتیاجی به اضافه کردن آرد نیست. خمیر باید نرم باشد و به دست نچسبد.

وقتی خمیر شکل گرفت، سطحی را آردپاشی کنید و خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر تاتلی شانه را به خوبی ورز بدهید تا نرم و یکدست گردد.

خمیر را به شکل توپی در بیاورید. در کاسه درپوشیده ای قرار دهید و 15 دقیقه صبر کنید.

خمیر را به 28 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت حدود 30 گرم وزن خواهد داشت.

یکی از توپ های خمیری را وسط شانه قرار دهید و به آرامی با دست باز کنید تا سطح شانه را بپوشاند.

کمی از مغز گردوی خرو شده را وسط خمیر در طول شانه بریزید.

دو طرف خمیر را به هم برسانید و با انگشت فشار دهید تا بسته گردد.

خمیر لوله شده را به آرامی از روی شانه قل بدهید. مراقب باشید فرمش خراب نگردد. سپس آن را از وسط تا کنید و دو سرش را به هم بچسبانید.

با صبوری این کار را برای همه توپ های خمیری تکرار کنید. وقتی همه تاتلی ها شکل گرفتند، یک عدد بادام وسط هر کدام قرار دهید.

شیرینی ها را روی سینی (با کاغذ روغنی) بچینید. 30 دقیقه در یخچا ل بگذارید. این کار باعث میگردد تاتلی شانه بهتر فرمش را حفظ کند.

1- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید. زرده تخم مرغ را بزنید و با قلمو روی شیرینی ها بمالید.

2- 28-30 دقیقه در فر گرم شده بپزید تا شیرینی ها به رنگ طلایی روشن در بیایند.

3- سینی شیرینی را از فر خارج کنید و روی توری خنک کننده قرار دهید تا خنک گردد. روی هر شیرینی کمی شربت بمالید و 30 دقیقه صبر کنید تا کاملاً خنک شوند.

4- تاتلی شانه ها را در دیس گودی بچینید. شربت را روی آن ها بریزید. بگذارید دو سه ساعت در همان حال بماند و شربت را به خودش جذب کند.

در آخر برای سرو نوک شیرینی ها را داخل ظرف پسته بزنید. یا پودر پسته را روی آن ها بپاشید.

تاتلی شانه خوشمزه را همراه چای میل کنید. نوش جان.

- ممکن است خمیر به دلیل وجود پودر نارگیل در آن کمی حالت پودری پیدا کند. نگران این موضوع نباشید.

- به جای شانه میتوانید از وسایل آشپزخانه با طرح مشابه بهره ببرید. مثل برش زن سیب زمینی دالبری.

- اگر انتهای خمیر های فرم گرفته از هم باز شد، کافی است نوک انگشتتان را خیس کنید و دوباره آن ها را به هم بچسبانید.

- وقتی سفیده تخم مرغ را جدا کردید، زرده را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را بپوشانید و تا انتهای کار که برای رومال استفاده میگردد در یخچال نگهش دارید.

- یک جایگزین خوشمزه دیگر به جای مغز گردو، مغز فندق است. حتی میتوانید تاتلی شانه با طعم های مختلف تهیه کنید.

- در هوای خنک میتوانید تا چند روز شیرینی ها را در دمای اتاق (در ظرف در بسته) نگهداری کنید.

منبع: ایران کوک

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "تاتلی شانه ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاتلی شانه ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید